Kanapki to chyba najprostszy posiłek bez którego wiele osób nie wyobraża sobie śniadania/ kolacji. Sposobów na dobre kanapki jest mnóstwo. Przygotowałam tym razem pastę, która nie wymaga ani dużo pracy, ani pieniędzy. Oto przepis na:
Hummus z cieciorki:
2/3 szklanki cieciorki
cebula
pomidor
2 łyżki oleju lnianego budwigowego (można zastąpić masłem)
3 ząbki czosnku
4 pieczarki
przyprawy:
sól, pieprz, majeranek, świeża bazylia
Cieciorkę zalewamy wodą, tak żeby przykryła ziarna i zostawiamy na noc. Rano gotujemy cieciorkę przez godzinę. jeśli zostało jeszcze trochę wody to odcedzamy.
Kroimy pieczarki, pomidora, cebulę i podsmażamy. Kiedy wszystko ostygnie dodajemy warzywa i olej lniany do cieciorki. Całość doprawiamy przyprawami i rozgniecionym czosnkiem.
Miksujemy wszystko blenderem na pastę. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz